tisdag 14 januari 2014

Jag vill börja läsa mer

Idag köpte jag en kursbok till nästa termin. Jag behöver den inte just nu, men jag ville ha en bok och bläddra i. Tanken slog mig att jag alltid tänker på att jag vill börja läsa mer, dock kommer jag aldrig till skott med läsandet.

Precis för några sekunder sedan beställde jag en sci-fi bok, en fantasy bok och en bok skriven av Richard Dawkins på nätet. Jag hoppas jag kommer unna mig tid att läsa dem innan terminen är slut. Något annat jag också funderat på är om man ska satsa på att läsa e-böcker. Fördelen med e-böcker är att de får plats med hur många böcker som helst i en liten platta. Nackdelen är att man inte får någon riktig känslan för en bok. Känna tyngden och papper mellan fingrarna är ju lite speciellt. Men trots allt, så är väl innehållet det väsentliga? En annan nackdel med e-böcker är att priset inte är fördelaktigt då bokmomsen inte gäller på e-böcker och momsen därmed högre än vanliga böcker.

// Utdelningar

2 kommentarer:

  1. Jag känner ofta att jag vill läsa mer. Men det gäller att ta sig tid..det är det som är det svåraste. Kan helt klart hålla med om att det är skönare med pappersböcker.

    SvaraRadera
  2. Sen är det alltid en skrytfaktor med ett bra innehåll i bokhyllan ;) Svårt att skylta innehållet med en läsplatta ;)

    SvaraRadera